Sezamas nuo senų laikų buvo naudojamas maistui kaip prieskonis ar aliejui spausti, taip pat kosmetologijoje. Manoma, kad tai vienas iš seniausių žmonių naudojamų augalinių aliejų. Populiarus įvairių šalių virtuvėse, ypač Azijoje. Naudojamas salotoms, padažams, paruoštiems valgiams pagardinti. Turi stiprų unikalų aromatą ir skonį, būna nuo šviesiai gelsvos iki gintarinės spalvos. "Senosios aliejinės" sezamo aliejus spaudžiamas iš kepintų sėklų, todėl yra labai aromatingas. Tiks gardinti bet kokiam Jūsų patiekalui ir suteiks jam nepaprastą aromatą. Mūsų gaminamo kepinto sezamo aliejaus sudėtyje daugiausiai yra linolo (Omega - 6) - 42,48% bei oleino (Omega - 9) - 41,54 % nesočiųjų riebiųjų rųgščių.